• Jaxweb
  • Hjemmesider der er til at gå til

Support

Opret en vare på Woocommerce

Skrevet af: Jacob Thygesen, 28. juli 2020

Woocommerce er det mest anvendte webshop plugin til WordPress. Det er rimelig enkelt at oprette varer/produkter til webshoppen, men der er flere områder man skal være opmærksom i forbindelse med oprettelsen. Denne guide forudsætter, at du allerede har installeret WordPress og Woocommerce

Følg gennemgangen herunder og kom sikkert igennem oprettelsen af en vare i Woocommerce.

  1. Login på hjemmesiden
  2. Tilføj produkt/vare
  3. Tilføj kategorien
  4. Opret SEO data med Yoast SEO plugin
  5. Skriv alternativ tekst til billederne
  6. Opret varedata
  7. Udgiv varen til butikken

Login på hjemmesiden

Indtast din hjemmesideadresse efterfulgt af /wp-admin f. eks. jaxweb.dk/wp-admin, hvorefter nedenstående login billede kommer frem

Billedet viser loginskærmen til administrationsdelen af din wordpress installation

Her skal du indtaste din emailadresse eller brugernavn. og dit password og klikke på den blå Log ind-knap

Tilføj produkt/vare

Når du er kommet ind i administrationsdelen af din wordpress installation er det nemmest at holde musen over “+ Tilføj” øverst og derefter klikke på “Vare” i menuen.

Nu kommer du ind til skærmbilledet hvor du kan oprette varen/produktet. Her skal du angive varens navn/titel eller kort beskrivelse på højest 30 tegn. Hvis du bruger mere end ca 30 tegn vil det fylde for meget når varen bliver vist i webshoppen.

Du skal nu udfylde en grundig beskrivelse af produktet/varen. Det er her muligt at tilføje beskrivende billeder og bruge de helt gængse formateringsmetoder til fremhævning og opdeling af beskrivelsen. Dette fremmer læsbarheden og dermed muligheden for at fastholde kunden i længere tid på hjemmesiden.

Tilføj kategorien

Husk altid at vælge hvilken kategori varen eller produktet tilhører. Hvis ikke du kan finde en kategori der passer til varen/produktet, kan du oprette en ny.

Det er vigtigt at huske at kategorisere dine varer og produkter for at gøre det nemmere for dine kunder at finde rundt i butikken. Man kan med kategorierne have over og undergrupper. Et eksempel kunne være over-gruppen tøj der har undergrupperne hættetrøjer, t-shirts osv.

Når du klikker på “+ Tilføj ny kategori” kommer der et indtastningsfelt og en rullemenu frem hvor du skal skrive titlen på kategorien og vælge i rullemenuen om den skal have en over kategori.

Opret SEO data med Yoast SEO plugin

Jeg bruger altid Yoast SEO plugin til at understøtte den tekniske del af SEO. En WordPress standard installation understøtter en stor del af den tekniske SEO uden at man skal gøre noget. Det kan dog i nogle tilfælde være godt at kunne definere præcist hvordan en side, indlæg eller vare skal tage sig ud i søgeresultaterne. Det er her plugin’et fra Yoast kommer ind i billedet. Deres gratis version af plugin’et tilbyder mulighed for at lave en fuldkommen individuel tilretning af elementerne der bliver vist hos Google.

Find SEO plugin’et på siden, hvis Google preview ikke er foldet klik da på pilen til højre for og derefter på “Rediger snippet”

Herover kan du se hvordan dine indtastninger kommer til at se ud i søgeresultatet. Det er her vigtigt at give dine varer mere sigende søgbare navne og beskrivelserne skal også indeholde søgeord du mener dine varer kan eller bør findes under.

Skriv alternativ tekst til billederne

Du skal nu vælge hvilket billedet der skal repræsenterer din vare eller produkt under Varebillede. Du skal her finde det bedste billede du har af produktet. Hvis du har flere billeder af varen, skal du tilføje dem under Varegalleri.

Når du har klikket på Indsæt varebillede eller Tilføj varegalleribilleder er det en rigtig god ide at tilføje en alternativ tekst til billedet, der beskriver hvad billedet forestiller.

Muligheden herover kommer frem når du vælger et billede

Alternativ teksten (Alt Tekst) bruges af skærmlæsere for blinde til at fortælle om billederne på hjemmesiden. De bruges også af Google til beskrive billederne og til Googles søgninger efter billederesultater.

Opret varedata

Du er. nu nået frem til at skulle angive specifikke data på varen. I denne gennemgang bliver der kun kigget på Enkel vare. Der findes også mulighed for grupperet vare, ekstern vare eller variabel varer. Disse vil blive gennemgået i et senere indlæg.

Du skal skrive pris og evt. tilbudspris, som kan angives i et tidsinterval. Du bør også angive beholdning og lade woocommerce styre din lagerbeholdning, så du ikke pludselig får solgt noget til en kunde du ikke har mere. Under forsendelse skal du angive helst både størrelse og vægt. Men vægt er nok den vigtigste i forhold til at kunne give kunden en præcis fragtpris.

Under forbundne varer kan du angive hvilke varer du mener der vil passe godt sammen – eksempelvis hvilken bluse der passer til hvilken kasket. Det kunne også være alternativer til den varer kunden kigger på. Du kan også her angive krydssalgsvarer, det kunne være en fnugfjerner eller hvis du har en særlig holder til kasketter.

Ved egenskaber kan definere farve og størrelser på eksempelvis blusen eller kasketten.

Her er der oprettet Size og Color under Egenskab menupunktet under Varer menuen.

Til sidst er det muligt at tilføje særlige bemærkninger under avanceret til netop denne varer når kunden har købt den. Det kunne være at huske på at den ikke kan vaskes. Her kan man også deaktivere muligheden for at kunden kan anmelde varen.

Udgiv varen til butikken

Nu mangler der bare at blive klikket på Udgiv. Det er dog en god ide at klikke på Forhåndsvis inden, så du kan tjekke efter om alle data er korrekte inden du frigiver varen til salg.

Del dette